MKB-voucher, wat kunt u ermee?

Vorig jaar had de provincie Groningen een initiatief om ondernemers in de retail – en horecabranche tegemoet te komen. Nu is in bijvoorbeeld Overijssel een soortgelijk initiatief, maar bij vele andere Provincies zijn soortelijke regelingen.

Wat wordt ondersteund?

  1. Maximaal 50% van de kosten, met een maximum van € 2.500,-, voor de aanschaf van producten of diensten ter ondersteuning van nieuwe verdienmodellen en/of digitale dienstverlening en verkoop.
  2. Maximaal 50% van de kosten, met een maximum van € 10.000,-, voor onderzoek naar en ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en productieprocessen, dan wel het verbeteren van bestaande producten, diensten of productieprocessen door toepassing van digitalisering en innovatie.
  3. Maximaal 80%* van de kosten, met een maximum van € 2.400,- per geschoold persoon en een totaal maximum van € 15.000,- voor scholing met betrekking tot het leren en ontwikkelen van (digitale) vaardigheden met betrekking tot nieuwe technologieën en verdienmodellen.

Wat kunt u er bijvoorbeeld mee doen?

U kunt nagaan of u een nieuw verdienmodel kunt ontwikkelen.

Waar moet u dan aan denken?

Het aanschaffen van bijvoorbeeld oogmeetapparatuur waarbij u op 1,5 meter afstand oogmeting kunt verrichten.

Dit voorbeeld hoorden wij vanuit andere provincies.

Aanvragen kan voor ondernemers gevestigd in Overijssel bij het subsidieloket van de provincie Overijssel:

Wij ondersteunen u graag en denken met u mee of de door u voorgenomen investering onder deze regeling zou kunnen vallen. Zodat u kunt ondernemen.

Delen: